På Årstein har vi 36 plasser fordelt på to avdelinger. Avdelingene heter Støa, som er for de minste og Naustet der de største barna holder til.

Bemanningen varierer fra år til år alt etter hvor mange barn vi til enhver tid har.

Avdeling Årstein ligger fantastisk til med vakker utsikt over Gratangsfjorden, med skogen, fjellet og fjæra som naboer. Selv om vi ikke kan kalles en utebarnehage, er vi likevel mye ute til alle årstider., og vi bruker de ressursene vi har rundt oss. I vår planlegging tenker vi mye uteaktiviteter.

Barn og voksne har laget og merket en tursti med start fra barnehagen som blir brukt flittig. En flott gapahuk er blitt laget av foreldregruppa på dugnad, og blir brukt daglig. Av og til inviterer vi foreldre og andre på besøk.

Nærområdet blir brukt til turgåing og naturopplevelser til alle årstider. Fjæra ligger og lokker til enhver tid, spesielt om våren og sommeren.

I nærområdet har vi tilgang til butikk, rådhus, sykehjem, kirke, gårdsbruk og ballbinge. "Martabakken" er en akebakke vi bruker om vinteren, da inviteres de andre barnehagene på besøk. "Kåta" er en plass oppe i skogen hvor det er oppmerket tursti, den blir også flittig benyttet.

 

Gammestien er et alternativ for de største. Det er en tilrettelagt tursti på ca. 5,4 km lang. Endestasjonen er en ny- restaurert gamme med mulighet for matlaging og overnatting.