A A A Kontrast:
Tekststørrelse: T T T T
Hjem > Artikkel

Korona - oppdatert 15.01.2021 - i Gratangen kommune

Korona

Oppdatering korona Gratangen kommune per 15.01.21

Gratangen kommune fikk første gang påvist koronasmitte den 5. januar 2021 siden pandemien stengte ned landet vårt i mars 2020. De to smittede ble satt i isolasjon, og nærkontaktere i karantene. Smittesporingsarbeidet og - teamet fikk raskt oversikt over situasjonen, og fikk lukket og avskjemet korhorten/gruppen lokalt hvor smitten spores til Harstad utbruddet. Nærkontaktene har vært testet underveis i karantenen, og det er disse som nå tester positivt. I går kveld fikk vi beskjed om ny positiv test av nærkontakt som altså tilhører samme kohort/gruppe. Nærkontakten har sittet i karantene siden første påviste smitte.

Da har vi følgende oppdatering på koronasituasjonen i Gratangen kommune.

4 personer med positive koronatester og i isolasjon, og 1 nærkontakt i karantene. Ingen videre smittesporingsarbeid da dette gjelder samme utbrudd og kohort som per 5. januar.

Det er altså ingen institusjoner  i Gratangen kommune som har registrert smitte. Kommunen har oversikt og kontroll over situasjonen.

Vi ønsker igjen å benytte anledningen til å fokusere på det forebyggende arbeidet til alle oss innbyggere og tilreisende: husk å holde avstand, vaske hender/antibac,hostehygiene og sosial begrensning.

Det kan være nyttig å sjekke opp informasjonen om covid-19 på  Folkehelseinstituttet - FHI  sine sider, da det kontinuerlig skjer oppdateringer og publiseres nyheter om råd, anbefalinger og forskrifter fra myndighetene. Er dere usikre på noe, spør om råd.

Husk å ta vare på hverandre. Selv om vi blir anbefalt til å holde avstand, kan vi være omsorgsfulle og bry oss om hverandre ved å ringe en venn,nabo eller noen du er bekymret for. Kanskje noen trenger hjelp til å strø sand/måke snø på trappa og frem til postkassen?

 

Med ønske om ei god helg!

Anita Karlsen Ordfører Gratangen kommune