Du kan i år velge mellom 15 turer i vakker natur. Dersom du fullfører ti turer, er du med i trekkingen av flotte premier.

Årets turer er:

- Hilleshamnvatnet

- Rennelvatnet

- Kråholla

- Årsteinhornet

- Botnvatnet.

- Kåta.(grillbu)

- Snolke

- Eidevatnet.

- Foldvikvatnet

- Blåfjellet

- Belnesvatnet

- Skiftegammen

- Snaufjellet.

- Bjørnarvatnet

- Nattmålsbua

Påmelding:

  • Klippekort til turene kan kjøpes på Gratangen kommunes servicetorg, Spar på Årstein, Joker i Foldvik og Øse Camping.
  • Start 15. Mai til 1. November 2021.
  • Kr 100,00 for voksne.
  • kr 50,00 for ungdom  under 18 år.
  • Barn under  10 år gratis.

Avslutning:

  • For å være med på trekningen av fine premier, må kort leveres inn senest 13. november 2021.
  • Kortene kan leveres inn hos servicetorget på kommunehuset, Spar på Årstein, Joker i Foldvik og Øse Camping.
  • Vinnerne vil bli kontaktet i slutten av november 2021 😊

Gratangen kommune har i samarbeid med Midtre Hålogaland friluftsråd arrangert ti på tur de tre siste årene. Responsen har vært veldig bra og i 2018 var det nesten 100% økning av antall deltakere. Målet er å øke aktivitet blant innbyggerne i kommunen og få flere til å bruke naturen som rekreasjon og trening. Turløypen gir en unik mulighet til naturopplevelse og økt friluftsliv.

Turene er lagt til de ulike grendene i kommunen, Løvdal, Myrlandshaugen, Hesjeberg, Skifte, Årstein, Moan,Kvernmo, Gratangsfjellet, Sortebekk, Foldvik, Dudalen og Hilleshamn. Ved oppstartpunkt for løypene er det satt opp turtavler med kart og løypebeskrivelse. Tavlene er finansiert gjennom turskilt prosjektet til Troms Fylkeskommune og Gjensidige stiftelsen. Midtre Hålogaland friluftsråd har bidratt med utarbeidelse av skiltene og en turbok som beskriver alle turene.

 

Finn alle turene på TellTur eller Norgeskart-appen

Gratangen er fra i år med på å bruke det elektroniske turregistreringssystemet TellTur og du finner alle turmålene i årets "15 på tur i Gratangen" her, samt noen andre lavterskelturer. De turene som i noen grad er universelt utformet har gule merker på TellTur.no, men på appen vises de med en barnevogn i turbeskrivelsen. Vi håper innbyggerne i Gratangen blir aktive brukere av TellTur og kommer med tilbakemelding til oss og friluftsrådet om ved feil eller mangler. 

Det er ingen koder å lete etter eller turboksignering, alt gjøres digitalt. Alt du trenger er en mobil. Se hvilke andre kommuner i regionen eller nabofylket som har aktivtert turmuligheter ved å saumfare TellTur eller Norgeskart-appen, og begynn tellingen di allerede i dag!

Digital konkurranse

For å melde deg på konkurransen må du først følge påmeldingsreglene til Gratangen kommune ved å kjøpe klippekort. Hvis ikke blir deltakelsene din gjennom det digitale opplegget ikke gyldig. Dette kan du gjøre ved å Vippse ovennevnte sum til 533193, husk å merke med navn og at det gjelder "15 på tur i Gratangen".

Deretter må du med din bruker på telltur.no melde deg på temakonkurransen tilhørende ditt friluftsråd. For å melde deg på "15 på tur i Gratangen" må du være opprette bruker/være innlogget på din bruker for å få opp den grønne knappen "meld på" under konkurransen her. Du vil også se listen over de aktuelle turmålene for turkonkurransen i år og kan trykke deg inn for å lese turbeskrivelsene.

PS: Du må ha logget inn og valgt "Midtre Hålogaland friluftsråd" som ditt friluftsråd for at det skal være mulig å melde seg på temakonkurransen.

 

Slik gjør du:

→ Opprett bruker:

* Gå inn på telltur.no eller last ned appen “Norgeskart friluftsliv” og opprett en bruker.

* Finn turer i ditt nærområde eller andre steder i kommunen og gå en tur dit.

* Turene dine finner du under https://www.telltur.no/alleturmaal

 

→ Turregistrering:

* Ankommet turmål: åpne appen og få automatisk mulighet til å sjekke inn med og uten dekning! OBS: uten dekning må appen åpnes igjen når du har dekning for å fullføre registreringen.

* Har du ikke med mobilen, men ønsker å registrere din tur på www.telltur.no, kan du få kode til turen ved å henvende deg til lokalt turlag, folkehelsekoordinator i kommunene eller kontaktperson i Midtre Hålogaland friluftsråd.

 

Send gjerne inn bilder til oss eller bruk #TellTurGratangen og #TellTurMHF på Instagram slik vi kan se bildene dere tar fra alle turmålene i regionen!

 

Med vennlig hilsen
Gratangen kommune

 

Gro Saltvik-Øvergård 

Sektorleder oppvekst og kultur 

Telefon (+47) 94 80 90 25

E-post: gro.saltvik-overgard@gratangen.kommune.no