A A A Kontrast:
Tekststørrelse: T T T T
Hjem > Artikkel

MOBILISERING folkefest Arctic Race of Norway, 8. august Gratangen

Arn 2021

Kjære alle innbyggere, fritidsbeboere, lag og foreninger, næringsaktører og besøkende!

 

For noen uker siden sendte Gratangen kommune ut informasjon til alle husstander vedrørende ARN21. Vi oppfordret alle sammen til å bruke fantasien for å skape folkefest langs traseen til sykkelrittet. Lag og foreninger, samt næringsaktører, ble eksempelvis oppfordret til å vise frem sin identitet eller aktivitet ved å samle seg i fellesskap ved avkjøringer og skape liv og røre. Det trenger heller ikke være mer aktivitet enn at man er noen stykker som har med seg stoler og campingbord, flagg, tar med termosen og aktiviteten sin, og sitter i en avkjøring og venter på kameraer og syklister.

 

Vi har tatt noen telefoner denne uken for å sjekke temperaturen på forberedelser til søndagens folkefest ARN 21. Noen er godt i gang med planleggingen, og ser frem til den store dagen hvor 117 land følger med direktesendingen! Andre er imidlertid på ferie, slik at noen lag og foreninger har utfordringer med å møtes og vise seg frem. Tidligere folkemøter hvor innbyggere møttes, var det utrolige mange gode ideer i forhold til hva man kunne gjøre når Arctic Race skulle arrangeres. Dette fb-innlegget er derfor ment som en påminning og oppfordring til aktivitet for alle dere som leser dette. Innbyggere, lag og foreninger, næringsaktører, tilreisende kan finne sin plass i trassen, ved en avkjøring eller hage, hvor dere kan skape deres egen folkefest – kle dere ut, finne på noe moro, eller bare kose dere med kaffe og vift med flagget. Ungdommer oppfordres til å møtes og samarbeide i fellesskap. Man kan også flippe helt ut med ski på bena, eller andre sprell. Med andre ord det er bare fantasien som begrenser. Dag Otto er den som legger merke til spesiell aktivitet og moro når han gjør sine stopp.

 

Det vil også være aktivitet på havet. Små og store båter vil gi sitt preg på kystkulturkommunen Gratangen. Det er bare å finne frem robåten, seilbåten, skøyta, hva det måtte være, og kos dere på havet denne dagen i finværet. Det er nemlig meldt flott sommervær! En mulighet er også å følge rittet innover fjorden, og man kan gå i land og heie på ønsket sted. Med andre ord er mulighetene mange! 😊

 

GENERELL INFORMASJON om startområdet ÅRSTEIN:

De som ønsker å være på Årstein, må være der før kl. 11:00, for da stenges veien i dette området. Det vil være et eget VIP- og startområde hvor det er begrenset adgang på grunn av covid-19 og avskjerming for sykkelryttere og apparatet rundt. Utenfor dette området kan folk generelt vandre rundt og heie på rytterne når de starter. I timene før start, fra kl. 10:00, vil NAV ha ulike aktiviteter som 3-4 ulike hoppeslott rundt kommunehuset, servering av kaffe, vafler og is. Toalettfasiliteter finnes på kommunehuset. Ungdomslaget Idun vil også ha åpent på ungdomshuset, hvor de selger kaffe, saft, pølse m/brød/mos. Her vil det være mulig å få sitte inne og ute, og slappe av før rittet starter. Det vil også monteres opp storskjerm av Arctic Race of Norway, hvor sendingen overføres direkte. Her kan man følge TV-sendingen og rittet etter hvert som de sykler gjennom vår kommune mot Harstad.

 

Vel møtt til folkefesten Arctic Race of Norway 2021 – Gratangen! Vi er utrolig heldige som får være vertsskap for det verdenskjente sykkelrittet! La oss gripe muligheten for å vise frem vår flotte kommune til alle seere, vær kreativ og skinn om kapp med sola! 😊

Gratangen kommune ønsker alle lykke til med dagen og aktivitetene! 😊

 

Anita Karlsen

Ordfører

 

Gro Saltvik-Øvergård

Sektorleder kultur/oppvekst

 

Gratangen kommune