A A A Kontrast:
Tekststørrelse: T T T T
Hjem > Artikkel

Sommerleir 2019 for barn under 18 år som har en mamma eller pappa med demens, deltar med frisk forelder

                    FORTSATT LEDIGE PLASSER! NY PÅMELDINGSFRIST 1. JUNI!

 

Sommerleiren er et landsdekkende tilbud og arrangeres på Færder leirsted på øya Østre Bolærne i Vestfold den 4.-7. juli. Alle utgifter for deltakerne dekkes.

Sommerleiren arrangeres i 2019 for fjerde år på rad. Det er vårt inntrykk at generelle tilbud til barn og ungdom som har en forelder med demens, er begrenset rundt om i landet. Har dere kjennskap til barn og foreldre i målgruppen? Mange vil kunne ha behov for å bli motivert til å melde seg på. Vi håper derfor dere vil videreformidle tilbudet/ta direkte kontakt med aktuelle deltakere.

 

Målsettingen med leiren er at deltakerne skal møte andre i liknende situasjon, dele erfaringer, få ny kunnskap og ha gode opplevelser sammen. Gjennom samtaler, informasjon og lek møter barna fagpersoner, samt aktivitetsledere som selv har erfaring som ung pårørende. Undervisning og samtaler skal gi foreldrene økt kunnskap om demens, hjelp til å møte familiesituasjonen og støtte barna.  

 

Se informasjonsfilmen om leiren her, der aktivitetsleder Celine forteller litt om leiren og behovet for en slik møteplass når man er barn og har en forelder med demens.

Vedlagt påmeldingsskjema for 2019 eller se her.

 

Se også nettside for barn (opp til 13 år) her og for ungdom (fra 13 år og oppover) her.

 

Sommerleir arrangeres av Aldring og helse på oppdrag fra Helsedirektoratet og er et av pårørendetiltakene i Demensplan 2020. Tilbudet er i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen.
 

Ta gjerne kontakt hvis dere ønsker mer informasjon, eller har noen spørsmål!

Påmeldingsskjema- Sommerleir - 2019 

Flyer - Hvem ser meg - 2019.

 

Mvh,


Kirsti Hotvedt
Prosjektkoordinator
Telefon: 468 25 065
E-post: kirsti.hotvedt@aldringoghelse.no


          Celine Haaland-Johansen
          Prosjektmedarbeider
          Telefon: 930 89 398
          E-post: celine.h.johansen@aldringoghelse.no

Aldring og Helse LOGO