Troms og Finnmark fylkeskommune har en tid vært på jakt etter nye lokaler til tannklinikken i Gratangen. I samarbeid med kommunen, som flyttet ut av lokaler eid av idrettslaget i Gratangen, er det nå tid for å ta i bruk de nyoppussede lokalene.

  • Den offentlige tannhelsetjenesten har fått dette til gjennom et godt samarbeid med idrettslaget. Idrettslaget har tatt kostnadene med å pusse opp og tilpasse lokalene fra å være barnehage til å bli lyse og trivelige lokaler til en tannklinikk. Tannhelsetjenesten har flyttet over en del av det tekniske utstyret fra den tidligere klinikken og kjøpt inn ny innredning og noe utstyr. Tannhelsetjenesten har med det bruk om lag 700.000 kroner i investering. Resten dekkes gjennom husleieavtale med Gratangen idrettslag, sier fylkesråd for næring, plan og miljø, Karin Eriksen (Sp).

Fylkesråden hadde æren å være den som åpnet den nye klinikken. Her er talen hun holdt ved åpningen:

Takk for invitasjonen til å delta på åpningen. Fylkesrådet har i denne uka Vadsøuke, men det er viktig for fylkesrådet å kunne delta på markering av tannklinikken her i Gratangen.

Det er viktig for fylkeskommunen å være til stede i hele det store fylket. Tannhelse, videregående skole, kollektivtransport og veier er de tjenestene som de fleste innbyggerne i Troms og Finnmark fylkeskommune møter hver eneste dag.

Vi ønsker å gi gode tjenester i hele vårt fylke og det er derfor viktig at vi har et godt samarbeide i hele Troms og Finnmark mellom fylkeskommunen, kommuner og andre lokale aktører.  Dette samarbeidet er avgjørende for at fylkeskommunen skal lykkes med å være en viktig samfunnsutvikler.

Fylkesrådet ønsker å opprettholde klinikkstrukturen i fylket. Da er det viktig med et godt samarbeid i både store og mindre kommuner. De gamle lokalene i Gratangen var dårlig og ikke lenger av en kvalitet som var tidsmessig. Vi vet at det kan være utfordrende å rekruttere og stabilisere personell til små fagmiljø, slik som i Gratangen. Da er det ekstra viktig at vi klarer å skape en god og tidsriktig arbeidsplass.

Gjennom samarbeidet vårt i Gratangen har vi nå fått det til. Det var Gratangen kommune som tipset oss om at disse lokalene ble ledige, vi har hatt et tett samarbeid og god dialog med kommunen og idrettslaget, som har gjort at vi klarte å finne en plass til tannklinikken her i Gratangen. Vi vil takke for at vi i samarbeid har funnet en god løsning på tannklinikk her i Gratangen.

Det er viktig for fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune at vi skal ha et godt desentralisert tilbud til våre innbyggere der de bor. Derfor er det viktig at vi klarer å opprettholde de mindre tannklinikkene rundt om i fylket, og at vi kan fortsette det gode samarbeidet med kommunen som vi har her i Gratangen.

Da vil jeg til slutt ønske de ansatte og brukerne lykke til med nye lokaler her i Gratangen.

For kommentarer: fylkesråd Karin Eriksen. Tlf. 412 67 977

 

Gratangen tannklinikk har fått ny adresse, Kaptein Nyquists vei 4. (den gamle barnehagen i botn ved båtmuseet)

Våre åpningstider er fra kl. 08.00 til 15.15 mandag til fredag. (med forbehold om stengt ved møter/kurs o.l.)

Telefon 960 92 066.

Om vi ikke nås på tlf. kan man ringe til Hovedtannklinikken i Harstad på tlf. 960 92 065

 

Vennlig hilsen

Ina Mari Jensen
Tannhelsesekretær
Gratangen tannklinikk
Troms og Finnmark fylkeskommune

Telefon: +47 96 09 20 66