Gratangen kommune sender ut SMS for å varsle om både planlagte og uplanlagte hendelser. Via systemet Everbridge sørger kommune for at du får beskjed via SMS. Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner, og en automatisert talemelding til de kontaktpersonene som kun er registrert med fasttelefon.

Systemet har en jevnlig oppdatert database over alle personer over 16 år og deres mobilnummer, denne databasen er primært basert på den folkeregisterregistrerte adressen til innbyggerne. I tillegg benyttes GAB-registeret, eier-registeret og info fra Brønnøysund.

 

Får jeg varsel? Hvordan sjekker jeg det?

Dersom du ikke husker å ha mottatt en slik melding fra kommunen, må du gå inn på lenken under og kontrollere og eventuelt redigere dine mobil- og fasttelefonnummer som du ønsker varsel til. Dette gjelder spesielt de med telefon registrert på arbeidsgiver, eier av fritidsbolig og andre som selv må legge seg til i systemet.

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer, du som har et slikt nummer og ønsker varsling, kan registrere deg i databasen, det vil bli holdt hemmelig for alle andre.

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene og bedriften anbefales derfor å endre eller legge til nummer og kontaktpersoner som skal varsles ved enkelte å logge inn på innbyggerportalen.

Innbyggere, bedrifter og hytteeiere kan kontrollere at vi sitter på riktige telefonnumre på deg og eventuelt endre informasjon for slik varsling.

Sjekk om ditt nummer er registrert her:

Trykk her og legg inn ditt telefonnummer:

http://resident.everbridge.eu/index?o=oooooZAn_

1.Trykk på linken og legg inn ditt telefonnummer.
2.Bekreft at du ikke er en robot.
3.Trykk på -send verifiseringskode.
4.En kode vil da komme inn på din mobil.
5.Skriv inn verifiseringskoden som du mottar på mobilen.
6.Trykk innlogging.
7.Her kan du redigere adresse, telefonnummer, E-post adresse.(På adresselapp skriver du kun veien du bor i, ikke nummer eller postnummer)
8.Gå ut av systemet.